Hvid Fersken

Når det nu er blevet december, og det er vinter og koldt, burde jeg jo nok skrive noget mere, om de mange lækre sorte teer som findes. Det er jo i disse måneder, at jeg også drikker sort te, hvad jeg ellers ikke gør så meget i resten af året. Men nu kommer der altså endnu et indlæg om en hvid te, fordi den bare smager helt fantastisk godt!

Tante T Julekalender, Te, Hvid fersken, Pai Mu Tan, Kähler, mano krus, en blog om te

Teen er fra min Tante T Julekalender. Den 9. december havde jeg haft min søde mor og min dejlige lillesøster på besøg. Vi havde været inde i Aarhus og købe julegaver og julehygget hele dagen. Inden de igen skulle til at vende snuden hjem om aftenen, fik min mor og jeg denne lækre hvide te at varme os på. Teen hedder Pai Mu Tan Ferksen og er ifølge Tante T’s hjemmeside en kinesisk hvid te fra Fujian provinsen, som består af de første spæde og fine teskud. Først og fremmest dufter den rigtig dejligt og kraftigt af fersken, og derudover får den altså bare en rigtig flot “tefarve”, når den er blevet brygget. Teen smager ligesom en hvid te skal efter min mening. Let, mild og lækker. Derudover går ferskensmagen rigtig fint igennem, og dermed bliver den også dejlig sød. Min første tanke da jeg smagte teen var, at den sikkert ville være rigtig god som iste til sommer. Efter et kig på Tante T’s hjemmeside kan jeg se, at de også anbefaler den til dette. Jeg forsøgte mig med en omgang iste i sommers, og synes egentlig resultatet blev meget spændende. Så jeg vil helt sikkert give det et forsøg med denne hvide fersken te, næste gang graderne kommer over de 20 igen.

Tante T, Hvid ferksen, Pai Mu Tan, en blog om te

Husk endelig, at teen, ligesom mange andre hvide teer, ikke må brygges med kogende vand. Det skal gerne være kølet ned til omkring de 80 grader. Så smager teen altså bare lige dét bedre! 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s