U-turn med Chris MacDonald (afs. 1)

“Kan det lade sig gøre, at tage en gruppe mennesker. Mennesker som er syge. Mennesker som tager et hav af medicin. Og lave om på deres måde at leve på? Og ved at gøre det, kan det så lade sig gøre, at gøre dem raske?”

Chris MacDonald, u-turn

Sådan indleder Chris MacDonald dokumentar serien U-turn, som er blevet vidst på DR1.
Han mener, at Finanskrisen ingenting er, i forhold til de problemer livsstilgssygdomme vil give i fremtiden.

Chris MacDonald er nysgerrig efter at finde ud af, hvor stærk en medicin motion, kost og livsstilsændring generelt er. Derfor viser dokumentaren hans forsøg med en række deltagere, som hver især lider af forskellige livsstilsrelaterede sygdomme. Målet er, at deltagerne igennem motion, kost og en livsstilsændring skal blive raske og komme ud af deres behov for medicin.

Efter min mening, er det et enormt spændende og relevant forsøg. Det er et område som jeg tror, er meget nødvendigt at sætte fokus på. Især idag hvor rigtig mange har en utrolig dårlig livsstil, og ingen vilje til at gøre noget ved det.

“Vi er nødt til at trække i håndbremsen, og stilles os selv det spørgsmål om hvorfor det går så dårligt, i stedet for at tænke over hvad der kan være den næste pille.” 

Dokumentaren udtrykker en bekymring for, at hvad der i dag anses som værende normalt, ikke er sundt eller holdbart i længden. Der sættes virkelig spørgsmålstegn til måden hvorpå mennesker i år 2013 har indrettet sin dagligdag, og hvilke værdier der leves efter. Det giver stof til eftertanke, som omhandler kroppens helt basale behov for motion, kost og søvn.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er helt vild med Chris MacDonald. Jeg synes han er en meget inspirerende person, som har en helt unik måde at formidle sin viden, tanker og holdninger.

Jeg blev fuldstændig fanget efter første minut af dokumentaren, og er nu ved at se de resterende afsnit. Alle burde se denne dokumentar. Ikke kune dem som måske har en livsstilsygdom, men også dem som interesserer mig for  menneskers mentalitet og kroppens fysiske tilstand, og hvordan disse to faktorer hører fuldstændigt naturligt sammen.

1. Afsnit af dokumentaren U-turn med Chris MacDonald

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s